Skip to main content
De visie binnen EIK Psychotherapie is dat iedereen gebaat is bij goede en duurzame relaties, met jezelf en de ander. Fijne relaties dragen bij aan een betere gezondheid: we ervaren minder stress en ons immuunsysteem werkt beter. Relaties lopen echter niet vanzelfsprekend goed. De voorbeelden en ervaringen die we vroeger hebben gehad en hoe we functioneren in de huidige context hebben allemaal invloed op hoe we onszelf voelen en de ander beleven. Wil jij werken aan een betere relatie met jezelf, met je partner of je kinderen? Kijk dan snel hieronder voor een passende training of neem contact met ons op voor meer informatie.

De relatie met jezelf

Training “Zelfliefde”

Deze groepstraining is gericht op het vergroten van liefde, compassie en mildheid voor jezelf. Ben je vaak streng voor jezelf, heb je weinig vertrouwen in je eigen kunnen en loop je vaak vast in dezelfde situaties? In 8 bijeenkomsten gaan we samen aan de slag met het herkennen van negatieve (denk)patronen, het vergroten van je zelfvertrouwen en welke stappen je kunt zetten om met meer liefde en compassie naar jezelf te kijken.

Praktische informatie

De kosten bedragen € 750,- per individu.

 

De relatie met je partner

Training “Houd me Vast”

De EFT ‘Houd me vast’-training is speciaal ontwikkeld om je (partner)relatie te verbeteren. Je onderzoekt de (soms vastgeroeste) patronen in je relatie, je leert elkaar beter kennen en gaat oefenen met het gesprek aangaan over onderliggende behoeftes. Door het volgen van de training ontstaat vaak een diepere emotionele verbinding met elkaar. Dit zorgt voor meer rust en een gezondere balans in je relatie.

De groepstraining vindt plaats in een weekend (zaterdag en zondag) en is zo opgezet dat er een gezamenlijk gedeelte is, afgewisseld met gesprekken alleen met je partner op een eigen plek in de ruimte. Je doet alle opdrachten en oefeningen dus samen met je eigen partner. Tijdens de training werken we met videomateriaal en oefeningen. Individuele ‘problemen’ zullen we niet in groepsverband bespreken.

Praktische informatie

De kosten bedragen € 850,- per koppel, dit is inclusief een eigen werkboek.

De relatie met je puber

Training “Houd me Vast – Laat me Los” 

Voel je je ook wel eens machteloos en gefrustreerd in het opvoedproces met je puber? Als ouder kun je stoeien met de vraag hoe aanwezig je nog moet zijn en hoeveel ruimte je je puber moet geven.

Wil je de relatie met je kind(eren) verbeteren en het onderlinge begrip vergroten? Dan is de EFT “Houd me Vast – Laat me Los” training echt iets voor jullie!

Deze training is speciaal ontwikkeld om de band tussen ouders en tieners te versterken. Met behulp van uitleg, oefeningen en professioneel begeleide gesprekken wordt de band tussen jullie verbeterd. De training is toegankelijk voor ouders met kinderen tussen de 13 en 19 jaar. Er zijn 4 avondsessies met de ouders (in groep), 1 (online) gesprek met de puber alleen, 1 oudergesprek en 1 gezinsgesprek met ouders en de puber.

Ben je een alleenstaande ouder? Neem dan een andere volwassene mee die betrokken is bij de opvoeding. Je kunt aan deze training ook deelnemen als je als gescheiden ouders co-ouderschap hebt over je puber, met als voorwaarde dat jullie “on speaking terms” met elkaar zijn.

Praktische informatie

De kosten bedragen € 850,- per gezin. Dit is inclusief een eigen werkboek.